Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50
Subaru haalt 2014 IIHS Top Safety Pick + voor 3 modellen
Subaru haalt hoger veiligheidsniveau met de '2014 IIHS Top Safety Pick +' voor drie modellen

Zaventem, 23 januari 2014

 

  • De 2014 Legacy, Outback en Forester, voorzien van het optionele EyeSight-systeem, zijn door het IIHS beloond met de ‘2014 TSP +', de maximale score op het gebied van veiligheid.
  • Deze modellen haalden ook de hoogste waardering voor het voorkomen van frontale aanrijdingen.
  • De 2014 modellen van de Impreza (behalve de WRX) en de Subaru XV Crosstrek voldeden eveneens aan de strengere veiligheidseisen en zijn beloond met de ‘2014 Top Safety Pick'.

 

Het Insurance Institute of Highway Safety (IIHS, een non-profit organisatie ondersteund door autoverzekeraars in de VS) heeft de hoogste standaard voor veiligheid, de ‘2014 Top Safety Pick +' (TSP +) en de hoogst mogelijke score van ‘Superior' voor het voorkomen van frontale botsingen toegekend aan de nieuwste versies van de Legacy, Outback en Forester, uitgerust met Subaru's EyeSight. Bovendien kregen de 2014 Impreza (behalve de WRX ) en Subaru XV Crosstrek de ‘2014 TSP'.

Van alle geteste voertuigen wisten alleen de met EyeSight uitgeruste Legacy, Outback en Forester een frontale botsing bij zowel 19 km/h als bij 40 km/h te voorkomen. De drie Subaru modellen haalden dan ook de maximale score die op dit onderdeel is te verdienen: 6 punten.

Het EyeSight-systeem is het eerste systeem ooit dat met stereo cameratechnologie werkt om voetgangers en fietsers te detecteren. Sinds zijn Japanse debuut in mei 2008, kreeg het systeem, met het vooruitziend remcontrole-systeem en de adaptieve cruise control (actief bij alle snelheden), veel lof. De techniek stopt de auto bij risico op een frontale botsing, waardoor een ongeluk kan worden vermeden of in elk geval de schade bij een aanrijding kan worden beperkt.

Het IIHS heeft dit jaar zijn testcriteria aangescherpt. Om voor de ‘Top Safety Pick' in aanmerking te komen, is een score van ‘Good' vereist in onder meer de frontale, versprongen en zijdelingse proeven. Ook bij tests waarbij de stevigheid van het dak en de kwaliteit van de hoofdsteunen worden vastgesteld, moet minimaal ‘Good' worden gehaald. Tot slot is bij de in 2012 ingevoerde, frontale en versprongen botsproef, de score ‘Good' of ‘Acceptable' vereist.

De hogere waardering van ‘Top Safety Pick +' wordt alleen nog toegekend indien minimaal hetzelfde prestatieniveau wordt gehaald als bij de ‘Top Safety Pick' , aangevuld met een score van ‘Basic', ‘Advanced' of ‘Superior' voor het voorkomen van een frontale botsing.

Met de frontale en versprongen botsproef die nu is opgenomen in de ‘Top Safety Pick'-testprocedure, gebruikt het IIHS de ‘Top Safety Pick +'-waardering om fabrikanten te belonen die alleen het allerhoogste veiligheidsniveau halen. Dit jaar geldt dat dus voor voertuigen die hun inzittenden goed beschermen bij een ongeval en zijn voorzien van systemen om kop-staartbotsingen te voorkomen. Deze techniek, voorzien van een waarschuwingssysteem en functie die het voertuig automatisch afremt, is bedoeld om te voorkomen dat onoplettende chauffeurs een stilstaand of langzamer rijdend voertuig vóór hen raken.

Subaru wil zijn klanten 'Enjoyment and Peace of Mind' bieden dankzij zijn opgedane kennis en ervaring en merkstatement 'Confidence in Motion'. Dit is alleen mogelijk als de auto's op veiligheidsgebied goed presteren. Subaru zal zich blijven inspannen om actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologieën verder te ontwikkelen.

Terug naar het nieuwsoverzicht