Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Subaru's boxermotor bestaat vijftig jaar

Subaru viert dit jaar het vijftigjarig bestaan van zijn horizontaal ingebouwde boxermotor. De krachtbron is een typisch kenmerk van het Japanse merk en maakt al jaren deel uit van het Subaru-DNA. 

Subaru’s iconische boxermotor werd voor het eerst toegepast op in 1966 in de Subaru 1000, een compacte personenauto. Sindsdien heeft het merk er naar gestreefd om de voordelen van dit motorprincipe maximaal te benutten en om de krachtbron steeds weer in zijn modellen toe te passen. Tegenwoordig is elke Subaru uitgerust met een boxermotor.

Subaru BOXER motor bestaat 50 jaar!

Voordelen boxermotor

Bij de horizontaal gebouwde boxermotor liggen de zuigers recht tegenover elkaar in een verder symmetrische motor. De tegenovergestelde zuigers lossen de krachten op waardoor er minder trillingen en een natuurlijke en dynamische balans ontstaan. Zo kan de motor mooier en soepeler doorlopen tot het maximum toerental.

De boxermotor is een van de belangrijke technische kenmerken van Subaru, naast het Symmetrical All-Wheel Drive (AWD) systeem. Door zijn symmetrische lay out en de in lengterichting gemonteerde boxermotor ontstaat een intrinsieke combinatie van superieure stabiliteit, uitmuntende tractie op alle terrein en een meer dan uitstekende balans en gewichtsverdeling. De voordelen zijn evident: excellente prestaties en stabiliteit op hoge snelheden en in (snelgenomen) bochten.

Onder het merkmotto ‘Confidence in Motion’, zal Subaru zijn "engineering excellence" en onderscheidende vermogen verder blijven ontwikkelen om klanten waar ook ter wereld ‘Enjoyment and Peace of Mind’ te kunnen bieden.

Bekijk onderstaande video waarom Subaru al 50 jaar voor de boxermotor kiest.