Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Forester nu met zuinige BOXER Diesel en comfortabele automaat

Unieke combinatie van comfort, veelzijdigheid en rijplezier

Subaru heeft een nieuwe smaakmaker aan zijn leveringsprogramma toegevoegd: de Forester D-CVT. De nieuwkomer combineert een krachtige BOXER diesel met een traploos schakelende Lineartronic Continue Variabele Transmissie (CVT). Daarnaast biedt de Forester al het goede, zo kenmerkend voor het model: standaard vierwielaandrijving, een uitstekende wegligging, uitmuntende actieve en passieve veiligheid en heel veel ruimte.

De Forester D-CVT is een bijzonderheid in autoland. Er is bij de concurrentie geen model te koop dat een BOXER diesel en een Lineartronic automatische transmissie combineert met permanente vierwielaandrijving. Om met de motor te beginnen: Iedereen kent Subaru natuurlijk van de boxermotor met turbo, een motor die zijn sporen onder meer heeft verdiend met talloze wereldtitels in de rallysport. De ervaring die daar is opgedaan, heeft geleid tot een in huis ontwikkelde BOXER diesel. Net zo compact en trillingvrij als zijn benzineversie en natuurlijk boordevol trekkracht.

De BOXER diesel levert 147 pk en 350 Nm wat zorgt voor aangename prestaties. Tijdens het rijden en tijdens het tanken. De Forester D-CVT gaat in 9,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en heeft een gemiddeld verbruik van slechts 6,0 liter op 100 km. Mooie waarden.

Subaru Forester nu met zuinige BOXER Diesel en comfortabele Lineartronic CVT

De BOXER diesel is in de Forester nu ook te combineren met Lineartronic, een continue variabele transmissie die Subaru in 2009 in zijn programma opnam voor de Legacy en sindsdien heeft vervolmaakt. Zo heeft de nieuwste versie van de automatische versnellingsbak onder meer X-Mode.

De krachtige en zuinige motor en de bijbehorende CVT staan zoals bij de meeste Subaru’s in verbinding met permanente vierwielaandrijving. Het systeem zorgt er voor dat de Forester beschikt over een uitermate veilig weggedrag met veel grip, ook onder de meest extreme omstandigheden. Is het heel glad, dan zorgt ‘X-mode’ ervoor dat slippende wielen worden afgeremd voor extra veiligheid en tractie.

Een unieke en zuinige aandrijflijn, dynamische veiligheid van een hoog niveau en een veelzijdig en ruim interieur maken de Forester D-CVT een unieke SUV. De nieuwste editie van de Forester kan vanaf nu besteld worden en de levering zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2015. Op de speciale website www.foresterdieselcvt.be kunt u meer informatie vinden over het model. 

Specificaties Subaru Forester Diesel Lineartronic CVT 2.0

 

2.0D Lineartronic

2.0i Lineartronic

Lengte

4.595 mm

4.595 mm

Breedte

1.795 mm

1.795 mm

Hoogte

1.735 mm

1.735 mm

Gewicht

1.597 kg

1.505 kg

Motorinhoud

1.998 cc

1.998 cc

Max. vermogen

147 pk (3.600tpm)

150 pk (6.200tpm)

Max. trekkracht

350 Nm (1.800tpm)

198 Nm (4.200tpm)

0-100km/u

9,9 sec

11,8 sec

 

Subaru introduceert de Forester BOXER Diesel Lineartronic CVT

Terug naar het nieuwsoverzicht