Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Forester XT aantrekkelijk en sportief alternatief

De succesvolle en veelzijdige Subaru Forester is tijdelijk als tS leverbaar in Japan. Deze uitvoering, waarvan slechts 300 rechtsgestuurde exemplaren voor de Japanse markt zijn gebouwd, is extra sportief aangekleed. Voor de liefhebber van zo’n sportief ogende Forester is de XT een aantrekkelijke optie: het uiterlijk van deze uitvoering vertoont sterke overeenkomsten met de tS.

STI, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de autosportactiviteiten van Subaru, heeft de Forester tS ontwikkeld met als doel extra sportieve rijeigenschappen, een hoogwaardig interieur en exclusieve stylingdetails mee te geven. De Forester tS is te herkennen aan de 19 inch BBS lichtmetalen wielen, waarachter geventileerde remschijven van Brembo gemonteerd zijn. Naast STI-badges en –details zijn ook de voor- en achterbumper speciaal voor deze uitvoering ontwikkeld.

Het interieur van de tS is uitgerust met lederen bekleding terwijl het dashboard is afgewerkt met koolstofvezel elementen. Voor een extra sportieve wegligging heeft STI het onderstel aangepast. Gebleven is de krachtige en zuinige 2,0-liter boxermotor met turbo, zoals ook bij ons in de Forester XT geleverd wordt.

De Subaru Forester is al meer dan zeventien jaar een vertrouwde verschijning. Standaard is de stoere SUV voorzien van Subaru’s Symmetrical AWD, de vierwielaandrijving die voor veel mensen een belangrijke reden is om voor een Subaru te kiezen. Het systeem zorgt voor rijplezier, veiligheid en betrouwbaarheid. Bijkomend voordeel is het hoge trekgewicht tot 2.000 kg, waardoor de Forester geliefd is bij eigenaars van bijvoorbeeld een caravan, boot- of paardentrailer.

Hoewel de Forester tS specifiek voor de Japanse markt is ontwikkeld en gehomologeerd en daarom niet in de Benelux te koop is, heeft de Forester XT een aerodynamica-pakket met onder meer de voorbumper, zijskirts en achterspoiler van de tS. Ook de Forester 2.0D Sport Executive toont overeenkomsten met de sportiefste Forester ooit.