Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Groot productoffensief Subaru

Drie nieuwe modellen in drie verschillende segmenten in aantocht

Zaventem, 22 november 2013

Drie nieuwe modellen in drie verschillende segmenten in aantocht.
Zaventem - Subaru laat met drie nieuwe modellen zien waar het merk de komende jaren naar toe gaat. De Legacy en de WRX vervangen een gelijknamig model, de Levorg is volledig nieuw voor het Japanse merk en gaat zich richten op een nieuw koperspubliek. Door toepassing van unieke technische voorzieningen zoals S-AWD en boxermotoren, weten alle drie de modellen de kernwaarde van Subaru op een uitstekende manier uit te dragen: Rijplezier en ‘Peace of Mind' zijn ook nu weer in het DNA van deze Subaru's terug te vinden.

Legacy

Drie nieuwe modellen dus. Een belangrijke rol in dit indrukwekkende productoffensief is weggelegd voor de nieuwe Legacy. Hoewel de auto nu nog als concept car door het leven gaat, geeft hij al wel duidelijk aan hoe de volgende generatie Legacy er uit zal gaan zien.

Sinds de lancering van de Legacy in 1989 heeft het vlaggenschip van Subaru overal ter wereld lof geoogst als het gaat om veiligheid, betrouwbaarheid en rijeigenschappen. De Legacy dankt die waardering aan unieke technische voorzieningen als de compacte en krachtige boxermotor en Subaru's hypermoderne Symmetrical All Wheel Drive.

Van de allereerste uitvoering tot aan de vijfde generatie; steeds weer heeft Subaru nieuwe technieken geïntroduceerd die de Legacy verder hebben verbeterd en hebben gemaakt tot de sportsedan die hij nu is. De huidige generatie Legacy, die in 2009 debuteerde, groeide en werd zo een ‘global mid-size sedan' met inmiddels bewezen prestaties en veel ruimte en praktische bruikbaarheid.

In 2014 viert de Legacy zijn 25ste verjaardag en de Subaru Legacy Concept geeft de designrichting van de volgende generatie Legacy weer. Achter de dynamische en stoere vormgeving gaat wederom een ruim en comfortabel interieur schuil. Ook deze Legacy biedt een hoge mate van dynamische veiligheid, die hij weet te combineren met een onder alle omstandigheden voorspelbaar weggedrag, onder meer dankzij Symmetrical All Wheel Drive (S-AWD). Al deze ingrediënten zullen er voor zorgen dat ook de nieuwe generatie Legacy op een uitstekende manier inhoud kan geven aan de Subaru-kernwaarden rijplezier en ‘Peace of Mind'.

Levorg

Subaru heeft meer in het verschiet, zoals de Levorg. Dit nieuwe model is het tastbare bewijs dat Subaru zich bij de ontwikkeling van zijn modellen altijd opnieuw inspant om een model sportieve prestaties mee te geven. Met als doel het verder vergroten van het rijplezier. In de nieuwe Sports Tourer Levorg heeft Subaru getracht om rijplezier te combineren met de mogelijkheid om op een sportieve manier grote afstanden af te leggen, zonder dat aan comfort wordt ingeleverd.

Levorg - een samenvoeging van Legacy, Revolution en Touring - is de belichaming van de resultaten die Subaru door de jaren heen op dit vlak heeft behaald en symboliseert de nieuwste Subaru-standaard. Bij het ontwikkelen van de Levorg heeft Subaru zich als doel gesteld om meer dan ooit, iedere eigenaar door en door tevreden te stellen.

Subaru heeft inmiddels zeer veel kennis vergaard om auto's te bouwen die daadwerkelijk veel rijplezier bieden en ook inhoud kunnen geven aan zijn credo 'Peace of Mind'. Dat alles is samengevoegd in de creatie die Levorg heet, terwijl ook het kleinste detail niet onopgemerkt is gebleven en er nooit is voorbijgegaan aan de essentie van het model: dat wat de klanten werkelijk zoeken in een auto.

Levorg heeft de capaciteiten om comfort te combineren met rijdynamiek. Desondanks laat het model dankzij een motor met een geringe inhoud uitstekende verbruikcijfers noteren. De direct ingespoten boxermotor met turbo (DIT) wordt leverbaar in twee versie; de volledig nieuw ontwikkelde 1,6 liter DIT en de 2.0 DIT, die dankzij zijn hoge vermogen en dito koppel ongekend veel rijplezier biedt.

De Levorg combineert een prachtig en stijlvol design van een Sports Tourer met een riant laadvermogen. Andere aansprekende eigenschappen zijn het tot in de kleinste onderdelen hoogwaardig afgewerkte interieur, maximale bruikbaarheid, eersteklas rijcomfort en een gevoelige besturing. Verder is de Levorg uitgerust met de nieuwste generatie EyeSight. Al deze aspecten dragen bij tot een model dat de toekomstvisie van Subaru uitdraagt en er toe zal leiden dat qua klanttevredenheid de verwachtingen zullen worden overtroffen.

WRX

Het derde volledig nieuwe model dat Subaru laat zien is de nieuwe WRX. Het model is ontwikkeld volgens de filosofie ‘U hebt de controle over Pure kracht'. Die kracht komt voort uit de sterke en tevens zeer milieuvriendelijke, direct ingespoten tweeliter DIT boxermotor. De controle die de bestuurder te allen tijde heeft, is te danken aan een uitgebalanceerd onderstel en stijve carrosserie.

De WRX biedt zijn bestuurder alle ingrediënten om te genieten van deze hoog performante machine. Standaard komt de WRX met een handgeschakelde zesbak, terwijl Sport-Lineartronic eveneens leverbaar is. Naast de mogelijkheid om naadloos te schakelen, kent de Sport Lineartronic ook een manuele stand met maar liefst acht versnellingen en een zeer korte schakeltijd, waardoor de bestuurder nog meer plezier kan beleven aan het sportieve en dynamische karakter van de WRX.

Met zijn Symmetrical AWD (All-Wheel drive)-systeem, gekoppeld aan Subaru's boxermotor, is de WRX het symbool van de sportieve prestaties die Subaru met en AWD heeft weten te bereiken. Sinds het model in 1992 op de weg kwam, heeft de WRX een wereldwijde schare liefhebbers en bewonderaars weten te boeien met een combinatie van indrukwekkende prestaties en praktische bruikbaarheid van een vierdeurs sedan.

Of en wanneer deze auto's naar Europa komen is voorlopig niet bekend.

Terug naar het nieuwsoverzicht