Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Nieuwe FORESTER hoogste score bij de Euro NCAP

De nieuwe Subaru FORESTER 5 sterren bij de crashtests

Zaventem, 30 november 2012

Brussel, 28 november 2012 - Subaru Europe NV/SA, de Europese vestiging van Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), de Japanse producent van Subaru's, heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe generatie FORESTER (Subaru Forester 2.0i-L, linkse besturing, Europese specificatie) voor 2012 de hoogste score van 5 sterren heeft behaald in het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP)* voor zijn algehele veiligheidsniveau.

De score voor 2012 weerspiegelt de prestaties van de nieuwe Forester onder de nieuwste Euro NCAP-eisen. Sinds 2009 hanteert Euro NCAP een uitgebreider en strenger eisenpakket, waarbij de "Bescherming van volwassenen", "Bescherming van kinderen", "Bescherming van voetgangers" en "Veiligheidsassistentie" worden beoordeeld. De nieuwe Forester heeft op alle beoordelingscriteria uitstekend gescoord. Hij kreeg de maximale score voor de bescherming van alle delen van het lichaam bij de zijdelingse botsproef en de voorbumper kreeg de hoogste waardering voor de bescherming van de benen van voetgangers. Subaru heeft zijn unieke ringvormig versterkt frame verder ontwikkeld door de structuur voor het wegvoeren van botsenergie verder te optimaliseren. Het gebruik van staal met een hoge treksterkte zorgt voor een afname van het gewicht, een verbeterde absorptie van stootbelasting uit alle richtingen en een verhoogd veiligheidsniveau van de inzittendenbescherming.

Sinds de introductie in 1997 is de Forester wereldwijd geroemd om zijn rijgedrag en comfort, zijn terreincapaciteiten en zijn capaciteiten om de zwaarste weersomstandigheden de baas te zijn. Met zijn unieke Symmetrical AWD-systeem (vierwielaandrijving) komt de vierde generatie Forester tegemoet aan alle verwachtingen van de hedendaagse SUV-rijder. De nieuwe Forester is een betrouwbare en plezierige gezinsauto die nog beter dan voorheen scoort op het gebied van brandstofverbruik en actieve en passieve veiligheid.

De nieuwe Forester toont waar Subaru als merk heen wil. Subaru's merkmotto "Confidence in Motion" vormt de basis van de automobielontwikkeling van het merk. Subaru's doelstelling is technische perfectie, "Enjoyment and Peace of Mind" en het creëren van producten die optimaal aansluiten bij de behoeften en levensstijl van de klant.

* Euro NCAP is een onafhankelijke organisatie bestaande uit Europese overheden en Europese organisaties van automobilisten en consumenten. Sinds 1997 test Euro NCAP de veiligheid van nieuwe auto's.

Terug naar het nieuwsoverzicht