Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

EERSTE IN AMERIKA GEBOUWDE SUBARU IMPREZA ROLT VAN DE BAND

Zaventem, 3 november, 2016 - Subaru heeft de productie van de volledig nieuwe Subaru Impreza opgestart in de Amerikaanse fabriek, Subaru of Indiana Automotive Inc. (SIA). Daarmee is de eerste in Amerika geproduceerde Subaru Impreza een feit. De productiestart werd bijgewoond door onder meer SIA’s president Toshiaki Tamegai.

 

Met de productiestart van de nieuwe Impreza in Amerika is een historische stap gezet: nooit eerder werd het belangrijke model buiten Japan geproduceerd. Met het uitbreiden van de productie naar Amerika anticipeert het merk op de sterk toenemende vraag naar de Subaru-modellen in de VS. Subaru ziet inmiddels voor het achtste jaar op rij een toename van de verkopen in de VS. Daarnaast heeft de Amerikaanse fabriek in de afgelopen 30 jaar laten zien zowel operationeel als kwalitatief op een zeer hoog niveau te produceren.

 

SIA bouwt momenteel de Legacy, Outback en dus de Impreza, voor met namen de VS en de Canadese markt. In 2018 zal aan die line up een vierde model worden toegevoegd: een volledig nieuwe crossover met drie zitrijen.

 

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, zal de jaarproductie van SIA tegen het einde van 2016 worden verhoogd van 218.000 naar 394.000 eenheden. De verwachting is dat de capaciteit verder zal worden verhoogd naar  436.000 auto’s in maart 2019.

 

Er is nog geen beslissing genomen of de nieuwe Impreza aan het Belux Subaru-gamma zal worden toegevoegd.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht