Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Volledig nieuw platform geschikt voor groot aantal modellen en aandrijflijnen

Subaru presenteert nieuw Global Platform voor alle toekomstige modellen

Subaru heeft eerder deze week de eerste details bekend gemaakt van het nieuwe Subaru Global Platform. Dit platform is momenteel volop in ontwikkeling en zal de basis vormen van alle toekomstige modellen van het onderscheidende Japanse merk. 

Het Subaru Global Platform is een van de zes mijlpalen die zijn aangekondigd in Prominence 2020, het in 2014 gepresenteerde plan waarin de visie op middellange termijn wordt beschreven. Samen met de boxermotor, Symmetrical All-Wheel Drive en het actieve veiligheidssysteem EyeSight vormt het nieuwe platform de basis voor de volgende generatie personenauto's van Subaru. 

Yasuyuki Yoshinaga, president van FHI, zegde tijdens de lancering van het nieuwe platform: "Het Subaru Global Platform tilt de technologische voorsprong van Subaru naar een nieuw plan. Het is bovendien de volgende stap in de evolutie van 'Enjoyment and Peace of Mind', de centrale merkwaarde die Subaru haar klanten biedt. Het nieuwe platform is het resultaat van al onze kennis die we in onze rijke historie hebben opgedaan en weerspiegelt ons vertrouwen in het bouwen van auto's die recht doen aan die geschiedenis en tegelijkertijd de hoge verwachtingen van Subaru-rijders waarmaakt. We gaan onverminderd door met het ontwerpen van aantrekkelijke auto's die de klant rijplezier en gemoedsrust bieden."

 

Belangrijkste eigenschappen van het Subaru Global Platform

Het platform voor de volgende generatie Subaru's is ontworpen met de toekomst als uitgangspunt en kijkt vooruit naar 2025. De belangrijkste eigenschappen op een rij:

■             De beste prestaties ooit uit de geschiedenis van Subaru

1.            'Dynamic feel' zit in alle genen van het platform en gaat verder dan hoge prestaties alleen

2.            Het hoogste veiligheidsniveau ter wereld

■             Eén ontwerp vormt de basis voor de ontwikkeling van alle modellen en is geschikt voor een elektrische aandrijflijn in de toekomst

 

■             De beste prestaties ooit uit de geschiedenis van Subaru

1.            'Dynamic feel' zit in alle genen van het platform en gaat verder dan hoge prestaties alleen

Het nieuwe platform zorgt voor een volledig nieuwe rijervaring op alle fronten en biedt ongekend comfort - met op de achtergrond de beschikking over excellente prestaties en specificaties. Meer concreet: het nieuwe platform zorgt voor een verdere verfijning van Subaru's dynamische rijeigenschappen op de volgende gebieden: (1) rechtuitstabiliteit, (2) onderdrukken van geluiden en trillingen en (3) comfort.

(1) Rechtuitstabiliteit

Het nieuwe platform vergroot de stijfheid van chassis en carrosserie met wel 70 tot 100 procent in vergelijking met de huidige modellen. Er zijn substantiële verbeteringen gedaan aan de wielophanging en het zwaartepunt ligt nog lager, waardoor de besturing communicatiever en directer wordt en de bestuurder nog meer controle heeft over de auto. Het wegfilteren van alle onnodige bewegingen maakt dat de auto werkelijk aan de weg lijkt te kleven. Het biedt een rijervaring die, met oog op de toekomst, een rechtuitstabiliteit geeft die je verwacht van de zelfrijdende auto uit de toekomst. 

(2) Onderdrukken van geluiden en trillingen

Een geoptimaliseerde structuur van het chassis en sterkere verbindingen tussen componenten onderling geven het platform een verbeterde torsiestijfheid, tot wel 70 procent in vergelijking met de huidige modellen. Dit zorgt voor een betere opname en verdeling van resonanties in de carrosserie, waardoor trillingen in stuurwiel, vloer en zetels verder worden geminimaliseerd. Het zorgt voor een rust aan boord die je eigenlijk alleen tegenkomt in een heel andere voertuigklasse. 

(3) Comfort

Het nieuwe platform heeft een stevigere basis waar de wielophanging in gemonteerd is, waardoor de vering veel meer oneffenheden kan opvangen zonder die aan de carrosserie door te geven. Dit geeft een comfortabele rijervaring, ongeacht de kwaliteit van het wegdek. Door de achterste stabilisator rechtstreeks aan het chassis te verbinden, neemt de neiging tot rollen om de eigen lengteas met 50 procent af in vergelijking met de huidige modellen.

 

2.Het hoogste veiligheidsniveau ter wereld

- Actieve veiligheid

Het nieuwe platform heeft een 5 mm lager zwaartepunt dan de huidige modellen. Samen met de grote verbeteringen in stijfheid en de evolutie van de wielophanging zorgt dit lagere zwaartepunt voor een nog stabieler weggedrag. De capaciteiten om gevaar te vermijden liggen hiermee op hetzelfde niveau als dat van een snelle sportwagen.

- Passieve veiligheid

De opname van botsenergie is toegenomen met 40 procent ten opzichte van de huidige modellen. Dit is te danken aan een kooiconstructie die een nog efficiëntere opname van energie kent in het geval van een aanrijding. Ook speelt de toegenomen stijfheid van de carrosserie door het gebruik van zeer rekbaar staal en materialen die door middel van een hete pers worden vormgegeven een belangrijke rol. Het platform loopt voorop als het gaat om verdere verbeteringen qua sterkte en de toepassing van nieuwe materialen waarmee het de potentie heeft om het hoogst mogelijke niveau van botsveiligheid te behalen, zelfs in 2025.

 

■             Eén ontwerp vormt de basis voor de ontwikkeling van alle modellen en is geschikt voor een elektrische aandrijflijn in de toekomst

  • Het nieuwe onderstel vormt de basis van alle nieuwe modellen van Subaru. Het is enerzijds gebouwd met de specificaties van alle toekomstige modellen in gedachten, maar biedt anderzijds de mogelijkheid volledig aangepast te kunnen worden aan de individuele specificaties van modellen onderling. Dit maakt de complete modellenlijn van Subaru nog sterker, omdat elk nieuw model dat Subaru ontwikkelt hiermee automatisch profiteert van de sterke punten van de andere modellen.
  •  
  • Het nieuwe platformontwerp zal ook de basis zijn voor hybrides, plug-inhybrides, volledig elektrische aandrijving en andere aandrijflijnen waar in de toekomst vraag naar zal zijn.
  • De ontwikkeling van één platform voor het complete modellengamma biedt de mogelijkheid om maximaal gebruik te maken van mensen en faciliteiten. De kostenbesparing die hierdoor bereikt wordt, kan weer worden ingezet op andere fronten.
  •  
  • Het zal bovendien mogelijk zijn om alle platformcomponenten voor meerdere modellen in dezelfde fabriek te produceren, in plaats van in verschillende fabrieken zoals dat in het verleden het geval was. Dit vergroot de efficiëntie van de productie in de fabrieken van Subaru en van de partnerbedrijven.

Het nieuwe, universele ontwerp maakt het ook eenvoudiger voor de fabrieken van Subaru in Japan en in Indiana (Verenigde Staten) om meerdere modellen op dezelfde productielijn te assembleren, waarmee de wereldwijde flexibiliteit van Subaru's productie toeneemt.

 

Het nieuwe Subaru Global Platform dat al deze voordelen biedt is vanaf vandaag de basis voor de ontwikkeling van alle nieuwe Subaru's, te beginnen met de nieuwe Impreza die eind 2016 op de markt komt. 

FHI blijft trouw aan haar managementfilosofie: 'een niet te stuiten bedrijf met een sterke aanwezigheid in de markt', waarbij de klant centraal staat. Het bedrijf gaat onverminderd door met uitblinken in technologische ontwikkeling en biedt eigenaars van een Subaru 'Enjoyment and Peace of Mind', ofwel rijplezier en gemoedsrust, waarmee het eigenwijze Japanse merk zich al jaren onderscheidt.