Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Subaru Outback en Levorg halen Top ASV+ score in Japanse veiligheidstests

Subaru bevestigt eens te meer zijn ijzersterke reputatie op het gebied van veiligheid. De recent vernieuwde Outback en de nieuwe Levorg – voorzien voor oktober - hebben in de Japanse NCAP-test de ASV+-waardering gekregen, de hoogst mogelijke score in deze strenge veiligheidstest.

De proeven waarin de Outback en de Levorg de maximale score van 46 punten haalden, worden jaarlijks uitgevoerd volgens het Japan New Car Assessment Program (JNCAP), de Japanse tegenhanger van EuroNCAP. In Japan wordt de JNCAP-test onder meer uitgevoerd door het ministerie van Land, Infrastructuur en Transport.

De Outback haalde de hoogste score dankzij het in Europa standaard gemonteerde EyeSight, een systeem dat door middel van stereocamera’s de bestuurder helpt om ongelukken te voorkomen. EyeSight houdt het verkeer in de gaten, optimaliseert cruise control en waarschuwt onder meer wanneer de bestuurder afwijkt van zijn rijstrook. Met name het automatische noodstopremsysteem, dat de auto tijdig kan afremmen of zelfs volledig tot stilstand kan brengen in geval van gevaar, werd sterk geapprecieerd in de JNCAP-test.

De Levorg, later dit jaar leverbaar voor prijzen vanaf € 28.995,-, haalde net als de Outback de maximale score van 46 punten. Het ruime en sportieve model oogstte lof met standaard veiligheidsvoorzieningen als Lane Change Assist, een waarschuwingssysteem als de Levorg plots van rijstrook wisselt bij snel achterop komend verkeer. Deze voorziening maakt deel uit van het standaard Advanced Safety Pack dat veiligheid in alle richtingen biedt.

De Levorg en Outback onderstrepen met de resultaten in de JNCAP-tests wederom dat Subaru veiligheid de hoogste prioriteit geeft. Eerder wisten de Forester en de Subaru XV in onder meer Japanse en Amerikaanse veiligheidstests maximaal te scoren. En ook in EuroNCAP behoren de modellen van het Japanse merk steevast tot de koplopers. De nieuwe Outback haalde eerder de maximale score van 5 sterren in de EuroNCAP-proeven.