Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Subaru WRX STI wint onbedreigd zijn klasse in de 24 uur van de Nürburgring

Subaru Tecnica International (STI)* heeft de SP3T-klasse gewonnen in de 24-uurs race op de Nürburgring die dit weekend plaatsvond. Er werd gereden met een Subaru WRX STI NBR Challenge 2016, een racewagen ontwikkeld op basis van de Subaru WRX STI, een model dat ook bij ons gewoon bij de Subaru-concessies te koop is.

Het team begon de race als 2e in zijn klasse, maar nam al vroeg de leiding over bij de auto’s met een turbomotor en een cilinderinhoud kleiner dan twee liter.

De Subaru WRX STI, bestuurd door Carlo van Dam (Nederland), Marcel Lasée (Duitsland), Tim Schrick (Duitsland) en Hideki Yamauchi (Japan), voltooide 121 ronden (ongeveer 3.070 km) in 24 uur en won daarmee overtuigend zijn klasse. De overwinning krijgt nog meer glans als naar het algemeen klassement wordt gekeken: daar eindigde de WRX STI op een zeer verdienstelijke 20e plaats, tussen zeer kostbare en als volbloed racewagen ontwikkelde sportauto’s.

Subaru WRX STI wint onbedreigd zijn klasse in de 24 uur van de Nürburgring

Subaru Tecnica International nam voor de negende achtereenvolgende keer deel aan deze slijtageslag en behaalde dit jaar voor de vierde keer een overwinning in de SP3T-klasse. Ook vorig jaar wist de WRX STI de race als winnaar af te sluiten.

Met deze overwinning bewijst de Subaru WRX STI eens te meer dat zijn standaard Symmetrical All-Wheel Drive-systeem van een ongekende waarde is. In dagelijks gebruik, en dus ook onder de extreem moeilijke omstandigheden van de Nürburgring, een van de meest uitdagende en gevaarlijkste circuits ter wereld.

De race werd zelfs tijdelijk stilgelegd vanwege hagel en regen. Een groot aantal deelnemers ging tijdens die buien en de plotselinge gladheid onderaan een van de heuvels van de baan en had te weinig grip om terug te keren naar de pits.

Via haar motorsportactiviteiten willen Subaru en STI de kwaliteit van de techniek benadrukken en een belangrijke bijdrage leveren aan ‘Rijplezier’ en ‘Gemoedsrust’, twee belangrijke kernwaarden van het merk voor klanten overal ter wereld.

*Subaru Tecnica International (STI) is de divisie die de motorsportactiviteiten van Subaru voor zijn rekening neemt.

Subaru WRX STI wint onbedreigd zijn klasse in de 24 uur van de Nürburgring

De Subaru WRX STI won dit jaar wederom zijn klasse in misschien wel de zwaarste langeafstandsrace ter wereld, de 24 Uur van de Nürburgring. Achter het stuur onder meer Nederlander Carlo van Dam.