Garage Carpentier NV
  Onze vestigingen

Carpentier

Winkelomseheide 235 2440 Geel, 014/86.60.50

Wereldpremière Subaru Impreza Sedan Concept in Los Angeles

Subaru heeft de Impreza Sedan Concept onthuld op het autosalon van Los Angeles. Het gaat om een design concept met duidelijke indicaties naar hoe een reeks nieuwe strategische modellen – volgens het in mei 2014 aangekondigd in het Mid Term Management Plan ‘Prominence 2020 - er uit zal gaan zien.

De Impreza Sedan Concept wordt gepositioneerd als het instapmodel in de Subaru-line-up. Zijn compacte carrosserie is een mix van opvallende lijnen en designelementen die deel uitmaken van Subaru’s Dynamic & Solid ontwerptaal. Het merk wil met dit model vooral kwaliteit uitstralen en mikt op het niveau van auto’s die zich een segment hoger bevinden. De rol van de Impreza Sedan Concept is tweeledig: hij geeft een indicatie van het design van de nieuwe Impreza zoals hij ook laat zien waar Subaru qua ontwerp met zijn andere modellen naar toe gaat.

 

Belangrijkste eigenschappen van de Impreza Sedan Concept

De voorzijde, flanken en achterkant lopen vloeiend in elkaar over. De driedimensionale en solide vorm is een kenmerk van Subaru’s styling. De dynamiek van het model wordt versterkt door diverse, goed geplaatste lijnen op de flanken van de compacte sedan.

Subaru heeft ondanks de compacte afmetingen van dit C-segment model een duidelijk doel voor ogen gehad. De designafdeling heeft inhoud willen geven aan ‘Enjoyment and Peace of Mind’ met een stoere en krachtige vorm. Op het gebied van aerodynamica zijn uitstekende resultaten bereikt zonder dat concessies zijn gedaan aan de functionaliteit van de Impreza. Een hoge mate van bruikbaarheid is ook weer zo’n belangrijke eigenschap van elke Subaru.

De nieuwe lakkleur "Ruby Red Metallic" moet sportiviteit uitdragen en de Impreza Sedan Concept een extra krachtige indruk meegeven. De glanzend zwarte accenten benadrukken het sportieve karakter en stralen een gevoel van kwaliteit uit.

Voorzijde

Subaru borduurt met de voorzijde voort op de voor het merk zo typerende stylingkenmerken. Ook hier worden een lage en brede bouw en dus sportiviteit geaccentueerd. Heel herkenbaar zijn de zeshoekige grille en de ‘hawkeye’ koplampen. De voorzijde geldt als het startpunt van een aantal lijnen dat via de zijkanten naar de achterzijde loopt.

Zijkanten

De vouw die vanuit het voorscherm over de deuren naar de achterkant gaat en de lijn die start in de onderkant van de deuren, geven dynamiek aan de robuust ogende carrosserie. De bolle wielkuipen stralen betrouwbaarheid uit, die verder wordt benadrukt door de aanwezigheid van Subaru’s Symmetrical All-Wheel Drive.

Achterzijde

In de achterlichten is hetzelfde motief te vinden als in de koplampen en ook hier worden breedte en een geringe hoogte van de auto benadrukt, precies zoals dat bij de voorzijde het geval is. Het slanke inzittendencompartiment onderstreept de sportieve uitstraling van de sedan.

Belangrijkste specificaties

Lengte x breedte x hoogte: 4.555 × 1.880 × 1.453 mm 
Wielbasis: 2.670 mm 
Bandenmaat: 235/40 R19 
Zitplaatsen: 5


  Subaru toont de Impreza Sedan Concept op de autotentoonstelling van Los Angeles